Streekmuseum in het kort

boerderij-herfst-2013-m

Ons Streekmuseum is een afspiegeling van het dagelijks leven in Grootmoeders tijd, dus het begin van de twintigste eeuw. De ruggengraat van de vaste collectie is het ontstaan van de Reeuwijkse Plassen door turfwinning in Reeuwijk en Sluipwijk.

Naast het leven op en aan de plassen geeft ons museum een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in “Grootmoeders tijd”, ongeveer het eerste kwart van de twintigste eeuw. Ook het museumgebouw zelf, een boerderij uit 1907, is in feite onderdeel van de collectie.

Behalve een grote collectie voorwerpen heeft het Streekmuseum een grote collectie foto’s, een uitgebreide genealogie van “Het Groene Hart”, met de nadruk op Het Reeuwijkse Land en een kleine bibliotheek met boeken en publicaties uit de streek.

Het Streekmuseum Reeuwijk biedt voor elk wat wils. Kinderen kunnen tijdens hun bezoek speuren door het museum, meedoen met een fotowedstrijd of met hun Smartphone leuke filmpjes maken.

Bij de trap naar de zolder is een traplift  geïnstalleerd, zodat iedereen ons Museum kan bezoeken. Ook zijn wij in het bezit van enkele rollators.

Streekmuseum Reeuwijk is gevestigd in een voormalige boerderij. Het gebouw, dat dateert uit 1907, is nog vrijwel volledig intact. Het doel van het museum is erfgoed te bewaren en de kennis te delen.


CARROUSELPROGRAMMA voor scholen, groep 3, 4 en 5.

Voor de onderbouw van de basis school bieden wij een gevarieerd en leerzaam carrouselprogramma aan.

Lees verder…