PuddingVormidable

Puddingvormen van 1730 tot heden

Er zijn heel veel verschillende puddingvormen, om maar wat te noemen: dieren, mensen, abstract, bloemen, religieuze vormen, te veel om op te noemen. Ook de materialen zijn heel divers: aardewerk (Regout, Wedgwood, Gouds plateel), bruin aardewerk, steen, koper, porselein, glas, plastic, siliconenvormen. Niet alleen vormen voor zoete puddingen, maar ook voor hartige puddingen, die er eerder waren dan de zoete. Ook bijzonder zijn de Engelse jellyglaasjes.

Pia van Iperen uit Lopik is zo’n 35 jaar geleden begonnen met het verzamelen van puddingvormen. Ze heeft er nu ongeveer 2300. De oudste is een Delfts Witje uit 1740. Alle vormen staan uitgestald in haar huis. Eén kamer is zelfs helemaal gevuld met puddingvormen.

Pia heeft nog niet eerder een tentoonstelling gehouden maar toont graag een deel van haar uitgebreide collectie in het Streekmuseum

De tentoonstelling “PuddingVormidable” is vanaf zaterdag 30 juli tot en met zondag 27 november te zien.