Opdat wij niet vergeten

2015_opdatVrijheid is een groot goed en niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd is. Het is belangrijk hier bij stil te staan.

Op zaterdag 4 april om 11.00 uur start het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg nr. 3 het nieuwe seizoen met de tentoonstelling “OPDAT WIJ NIET VERGETEN”.

In 2004 schreef de heer G.A.F. Maatje het boekje “Opdat wij niet vergeten” Reeuwijk in de oorlogsjaren 1940-1945. Dit werd door de gemeente Reeuwijk uitgegeven.

Met oude voorwerpen, foto’s en documenten worden de verhalen uit dit boekje zichtbaar gemaakt.

De tentoonstelling is met zorg samengesteld en bevat veel zaken die het waard zijn niet vergeten te worden.

Op 4 april om 11.00 uur zal de tentoonstelling geopend worden en is te zien t/m 26 juli 2015