GESCHIEDENIS EN ERFGOED

Tijdens de maand van de geschiedenis wordt er op 28 oktober in het Streekmuseum Reeuwijk extra aandacht geschonken aan oude schoolfoto’s. Jaren geleden is het Streekmuseum begonnen oude klassenfoto’s te verzamelen en te beschrijven. De collectie bevat nu zo’n 1400 foto’s, in dertig albums, geordend per school, vanaf 1900 tot heden.

Het Streekmuseum heeft een rijke collectie over de geschiedenis van het “Het Groene Hart. Behalve een grote collectie voorwerpen heeft het Streekmuseum een omvangrijke collectie foto’s. De collectie omvat zo’n 6000 beelden van o.a. dorpsgezichten van alle kernen van Reeuwijk, inclusief Driebruggen en Waarder. Foto’s van bestaande, maar ook van verdwenen boerderijen en huizen, familiefoto’s, verenigingsfoto’s en schoolfoto’s.

Voor het verzamelen van gegevens over de foto’s doen we dikwijls een beroep op donateurs en bezoekers van wie sommigen -bijvoorbeeld vanwege hun beroep- de omgeving op hun duimpje kennen. Soms levert dat hele verhalen op, die zoveel mogelijk worden vastgelegd bij de foto. Voor de fotocollectie wordt het programma FotoBase gebruikt. Het heeft snufjes die onontbeerlijk zijn, zoals de koppeling van namenlijsten aan foto’s.

Bent u op school geweest in de kernen van Reeuwijk, inclusief Driebruggen en Waarder.
dan is dit een leuke gelegenheid oude klassenfoto’s te bekijken en wellicht oud klasgenoten te ontmoeten.

Kom zaterdag 28 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur naar het Streekmuseum om de oude schoolfoto’s te bekijken en wellicht ontmoet u oud klasgenoten.

Aanmelden is niet nodig.