Van borstrok tot het zondagse goed.

Als afsluiting van de tentoonstelling “Resultaat van Naald en Draad” is er op zaterdag 29 juli van 14.00 uur tot 16.00 in Streekmuseum Reeuwijk een presentatie van historische kleding uit de streek.

Door 2 dames, gekleed in streekdracht wordt de historische kleding op de hand getoond. En ondertussen hoort u van alles over de prachtige stoffen, technieken, benamingen van kledingstukken en waarvoor het diende.

In ongeveer twee uur tijd komt u veel aan de weet over de dagelijkse kleding en het goeie goed, en dat laatste was lang niet altijd zwart.

Naast de kleding is er ook linnengoed te zien, dat werd soms voorzien van monogrammen of mooie open randen. Wat een tijd heeft dat gekost! Niet voor niets werd al op jonge leeftijd begonnen aan het vervaardigen van een uitzet

U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom in het museum, de lezing “Van borstrok tot het zondagse goed” begint om 14.00 uur.

Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, Reeuwijk

Toegangsprijzen :   volwassenen € 4,00;  kinderen tot 12 jaar € 2,50