Inpakken en wegwezen?

Nee hoor, ik ga Reeuwijk niet verlaten, voor sommigen misschien jammer, voor andere wellicht fijn… Nee alle gekheid even op een stokje. Ik ben o.a. vrijwilliger bij het Streekmuseum Reeuwijk, ook lid van de Marketing & Communicatie werkgroep. Tevens huisfotograaf voor het museum, stukjesschrijver en verzorg samen met Rene Heimans van MaXxive ICT de input voor de website en andere social media zoals Facebook en Instagram.

Zoals bekend gaat er komend jaar nieuwbouw plaatsvinden, de houten aanbouw gaat verdwijnen, dus dat heeft nogal wat consequenties voor de vele vrijwilligers van het Museum. Op de zolder staat ontzettend veel materiaal opgeslagen wat in de loop der jaren is verzameld, geschonken of is aangeschaft. Dat houdt dus in dat er veel wordt uitgezocht, ingepakt, verhuist naar de opslag op de Reeuwijkse Poort, veel gesjouw en ook nog eens dusdanig dat het gerubriceerd wordt en herkenbaar wordt opgeslagen.

Tussendoor ook nog even een tweetal verkoopdagen organiseren, de volgende en laatste is op 26 november. Dus nog op zoek naar oud servies? Die ouderwetse koffiemolen? Petroleum stelletje? Of andere zaken, dan zien we u graag op de 26e november, de laatste kans voorlopig om iets leuks te kunnen scoren en u helpt er ook het museum nog mee. Misschien ook nog wel leuk om een Sinterklaascadeautje voor weinig geld te scoren, of om iemands verzameling aan te vullen. Daarnaast heeft het ook gevolgen voor de inrichting van de stenen boerderij, dus ondanks dat het museum gesloten is, gonst het van de activiteiten op de dinsdagochtenden. Zo waren er op 8 november maar liefst 25 vrijwilligers bijeen!

Het is mooi om te zien hoe deze kern van vrijwilligers bezig is en hun inzet verlenen om ook dit weer in goede banen te leiden. Zo rijden er vrijwilligers met aanhangwagentjes heen en weer naar de opslag, anderen sorteren weer spullen uit, een andere groep is bezig met het aanpassen van het digitale archief, of met de inrichting. Kortom hulde aan al deze vrijwilligers die het bestaan van het Streekmuseum Reeuwijk mogelijk maken. Ik zal ze niet met name gaan noemen, maar vind het terecht dat ze even in het zonnetje gezet worden met hun tomeloze inzet.

Cornelis Hagen

Streekmuseum Reeuwijk - Inpakken wegwezen 1 Streekmuseum Reeuwijk - Inpakken wegwezen 2 Streekmuseum Reeuwijk - Inpakken wegwezen 3