Streekmuseum Reeuwijk | Klusploeg

09 jun

Ook hier weer een aantal enthousiaste mannen, vaak met gouden handjes, die het hele jaar bezig zijn met het onderhoud van het museum en deels ook het bijbehorende terrein rondom het museum. Er is natuurlijk het “dagelijkse” onderhoud, zoals een lampje vervangen, schilderwerk, assistentie verlenen bij aanpassingen in de collectie met bijvoorbeeld verplaatsingen, of zoals nu men druk bezig is met de herindeling van het museum vanwege de opening begin april 2022 en de nieuwbouw van het houten gebouw. En de veelal aanwezige dames hebben soms heel wat noten op hun zang…:-))

Daarnaast is er een taak voor de reguliere tentoonstellingen waarvoor ruimtes omgebouwd of aangepast dienen te worden. Of zoals ook nu het opknappen van de verschillende bootjes “Jaap” en “Dirk” vernoemd naar hun voormalige eigenaren. En uiteraard ook onderhoud van “Het Sluipwijkse Schouwtje” een uniek exemplaar.

Er is altijd wel wat te verven, te vervangen, aan te passen en deze vrijwilligers doen dit met veel kennis, kunde en vooral ook veel plezier. Elke dinsdagochtend zijn ze weer aanwezig om hun bijdrage te leveren aan het in stand houden van dit mooie Streekmuseum Reeuwijk. En tijdens het gezamenlijke koffiedrinken met de vrijwilligers komen er vaak wel de verhalen los. Tekenend voor de goede onderlinge sfeer bij deze onvermoeibare vrijwilligers.

Vooral straks voor het inrichten van de langverwachte nieuwbouw zijn dit onmisbare handjes, waar heel veel van zal worden verwacht.

Nieuwsgierig en handig? Meld je gerust aan.