KOM JE BIJ MIJ SPELEN?

TENTOONSTELLING SPEELGOED VAN 1900 TOT 1960 in het Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk van 6 aug. Tot 27 november 2011

Spelen is altijd al een van de belangrijkste bezigheden geweest voor kinderen en dat zal ook altijd zo blijven.

Speelgoed is vaak een nabootsing van de wereld van volwassenen en wordt ook gezien als zeer leerzaam.

Aanvankelijk is het speelgoed nog erg kostbaar en daarom voor de meeste mensen te duur. Kinderen van minder rijke mensen spelen tot aan 1960 nog steeds met eenvoudig, thuisgemaakt speelgoed.

Het Streekmuseum beschikt  over een enorme collectie oud en antiek speelgoed die de moeite van het bekijken zeer zeker waard is. Er zijn poppen en poppenwagens, beren, houten en blikken speelgoed en natuurlijk ook gezelschapsspellen.

Voor ouderen komt het verleden weer tot leven en voor kinderen valt er veel te ontdekken, bovendien krijgen ze op de morgen van de opening een kleine attentie en mogen ze tijdens de tentoonstelling een keer gratis grabbelen.