Jubileumfeest Streekmuseum Reeuwijk

Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk aan de Oudeweg nr. 3 viert zaterdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur het 30-jarig bestaan.

Van Oudheidkamer naar museum

De Stichting Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk is in 1984 opgericht, onder de naam Oudheidkamer Reeuwijk. Zoals zoveel musea is ook dit museum ontstaan uit een particulier initiatief. De huisschilder Jan Buitelaar verzamelde allerhande voorwerpen die iets met de vervening van Reeuwijk te maken hadden. Toen de latere voorzitter van de toen nog Oudheidkamer in contact kwam met een anderen verzamelaar, Willem Schouten, werd in 1984 besloten dat het hoog tijd werd dat er in Reeuwijk een Oudheidkamer zou komen.

De collectie van het museum groeit nog steeds, ze bestaat nu uit verschillende onderdelen, zoals een omvangrijke collectie historische voorwerpen, en een grote collectie school-, verenigings-, portret- en familiefoto’s, zowel digitaal als opgeslagen in 60 albums.
In het Computerbestand zijn op dit moment ruim 180.000 genealogische gegevens opgeslagen.

Groot jubileumfeest

Streekmuseum Oudheidkamer is in zijn 30-jarig bestaan uitgegroeid tot een volwassen museum en dat gaat gevierd worden.
Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er gezellige kraampjes met streekproducten, lekker eten en drinken, leuke demonstraties en live muziek. Voor de liefhebber zijn overtollige of niet in de museumcollectie passende voorwerpen te koop. Ook kunt u € 1,50 uw scharen of messen op traditionele wijze laten slijpen.

Nieuwsarchief