“PLAATJES PLAKKEN” BIJ DE JUMBO

In de zomer werd het Streekmuseum door de Jumbo benaderd met het verzoek mee te werken aan het tot stand komen van een historisch plaatjesalbum over Reeuwijk.

De Jumbo gaat in oktober verbouwen en is dan ruim twee weken dicht. Bij de heropening op 21 oktober wordt aan alle klanten een album aangeboden met verhalen over Reeuwijk, Driebruggen en  Waarder. Bij al deze verhalen kunnen plaatjes geplakt worden, die gespaard moeten worden bij de boodschappen.

Tijdens de gesprekken bleek dat er grote tijdsdruk was om dit te realiseren. Omdat we hierin toch een grote kans zagen het Streekmuseum meer bekendheid te geven, is besloten er aan mee te werken. Er is gebruik gemaakt van de foto’s en de verhalen die al in het Streekmuseum aanwezig waren. Het is een uitgave geworden met 24 interessante thema’s waarin vele aspecten van de geschiedenis en het leven in de diverse kernen wordt weergegeven. De verhalen worden geïllustreerd met 256 plaatjes uit de uitgebreide fotocollectie van het museum. Enkele van de onderwerpen zijn bijvoorbeeld: de turfwinning, de geschiedenis van de Surfplas, winkels en transportmiddelen, monumentale gebouwen, oorlog en bevrijding en recreatie in zomer en winter. In de inleiding wordt ook de geschiedenis van de Jumbo-vestiging in Reeuwijk-Brug vertelt.

Een overzicht van alle onderwerpen vindt u  hier…..

We zijn erg tevreden over de samenwerking met de Jumbo en zijn benieuwd naar het eindresultaat. Naast een bijdrage aan het Streekmuseum is ook de opbrengst van de Jumbo statiegeldactie tot het einde van dit jaar voor het museum. Nagedacht wordt nog over verdere samenwerking en vervolgacties. Te denken valt aan een plaatjesruilbeurs en een presentatie van alle albumfoto’s in de filmzaal. We houden u hiervan op de hoogte.

Nel van der Bas en Lisbeth Hertogh