“PLAATJES PLAKKEN” BIJ DE JUMBO

In de zomer werd het Streekmuseum door de Jumbo benaderd met het verzoek mee te werken aan het tot stand komen van een historisch plaatjesalbum over Reeuwijk.

Op 21 oktober werd aan alle klanten een album aangeboden met verhalen over Reeuwijk, Driebruggen en  Waarder. Bij al deze verhalen kunnen plaatjes geplakt worden, die gespaard moeten worden bij de boodschappen.

Er is gebruik gemaakt van de foto’s en de verhalen die al in het Streekmuseum aanwezig waren. Het is een uitgave geworden met 24 interessante thema’s waarin vele aspecten van de geschiedenis en het leven in de diverse kernen wordt weergegeven. De verhalen worden geïllustreerd met 256 plaatjes uit de uitgebreide fotocollectie van het museum. Enkele van de onderwerpen zijn bijvoorbeeld: de turfwinning, de geschiedenis van de Surfplas, winkels en transportmiddelen, monumentale gebouwen, oorlog en bevrijding en recreatie in zomer en winter. In de inleiding wordt ook de geschiedenis van de Jumbo-vestiging in Reeuwijk-Brug vertelt.

Een overzicht van alle onderwerpen vindt u  hier…..

Het plakplaatjesboek, een megasucces, nu de ruilbeurs:

In de eerste week van Januari 2021is er een ruilbeurs zodat iedereen zijn boek vol kan plakken. Lees hieronder hoe we dat in Coronatijd gaan aanpakken.

De plaatjes worden uitgedeeld t/m 31 december, maar dan is nog niet iedereen voorzien denken we. We hoopten een fysieke ruilbeurs te kunnen organiseren, maar dat zit er niet in. Toch hebben we een oplossing bedacht

1.     Bij de Jumbo haal je een formulier af om in te vullen wat je nog nodig hebt.
2.     Iedereen kan in het weekend van 2 en 3 januari op beide dagen tussen 10.00 en 16.00 zijn dubbele plaatjes en aanvraagformulier inleveren bij het museum: in een aan jezelf geadresseerde enveloppe.
De eerste honderd mensen krijgen bij inleveren een Mok met een foto uit het boek cadeau! Deze mokken kan je vanaf 11 januari sparen met zegeltjes + 2€ bij de Jumbo.
3.     Iedereen krijgt persoonlijk bericht wanneer de enveloppe weer kan worden opgehaald.

Helaas kan je dit brengen of halen niet combineren met een bezoek aan het museum.