Tractorclub “DE TEMPEL”

Tractorclub “DE TEMPEL” maakt rondrit door de vier kernen van Bodegraven-Reeuwijk

2013_tractorclubOp zaterdag 6 juli maakt tractorclub “De Tempel” een toertocht met 25 oude tractoren door de vier kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De naam van de tractorclub “De Tempel” is genoemd naar 2 mensen die deze club als vriendenclubje hebben opgericht en woonachtig waren / zijn in de Tempel.
De club bestaat heden uit 60 leden en heeft als doelstelling oude tractoren van voor 1970 in stand te houden.
Zij doen dit onder andere d.m.v. toertochten door de regio, informatie uitwisselen op contact avonden en b.v. ringrijden, ook wordt er jaarlijks een BBQ gehouden en als laatste evenement van het jaar een erwtensoeprit.

De tentoonstelling “BOEREN” in onze streek in Streekmuseum Reeuwijk laat op informatieve wijze diverse onderdelen van het werken en wonen in en rond de boerderij in het midden van de vorige eeuw zien. De toertocht van de tractorclub sluit mooi aan bij deze tentoonstelling

Om 10 uur vertrekken de oude tractoren vanaf de Berkenbroek.
De route loopt van Reeuwijk-Dorp naar Bodegraven via de Warmoeskade, Hogendoornlaan en Oud-Bodegraven richting station, dan via de Zuidzijde langs Fort Wierickerschans naar Waarder en over Negenviertel en Oukoop naar de Oudeweg.

Om ongeveer 13.00 uur zullen de ongeveer 25 oude tractoren bij Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg nr 3 aankomen.
Afhankelijk van de (weers)omstandigheden zal er een bijzonder exemplaar dat geheel opengewerkt(gezaagd) is, een stationair motor, een opraapwagen en een oude schudder op het terrein van het museum geplaatst worden.

Natuurlijk kunt u de mooie tentoonstelling “BOEREN” IN ONZE STREEK ook bezoeken. Aan de hand van vaak oude foto’s en voorwerpen wordt die boerenbedrijvigheid goed weer gegeven. Op zaterdag 6 juli is er voor iedere bezoeker gratis koffie.

Nieuwsarchief