Het Archief | Streekmuseum Reeuwijk

Streekmuseum Reeuwijk - Het Archief 2
17 jun

Streekmuseum Reeuwijk - Het Archief 1De dames van het archief-team hebben het er maar druk mee, allerlei knipsels uit kranten of andere publicaties  over Reeuwijk, maar ook over de andere (ex) gemeenten die onder Reeuwijk vielen, worden hier verzameld, uitgeknipt, geregistreerd, eventueel aangevuld en  gearchiveerd in de vele vele mappen met informatie die er al beschikbaar is. Ook worden er vanuit allerlei kanalen documenten aangeleverd, hetzij na overlijden, opruiming, verhuizing en soms met dozen tegelijk. En dat moet dan allemaal weer worden uitgezocht, gesorteerd en dergelijke. Indien nodig is er overleg met de dames van het foto archief Nel en Karin, of met Kees en Betty die het weer invoeren in de computer. Komt best veel bij kijken soms.

Streekmuseum Reeuwijk - Het Archief 2De dames raken nooit uitgespit, zeker ook niet na een tentoonstelling, dan worden er ook vaak foto’s, voorwerpen of andere interessante zaken aangedragen door het publiek wat is wezen kijken.
Standaard zijn de dames er op dinsdagmorgen, en soms ook vaker in de week als er nog veel te doen is. Ook hier valt weer het enthousiasme en de saamhorigheid op van deze vrijwilligers.

Het is dan ook altijd bij het koffiedrinken een gezellige boel, maar daarna gaan ze weer snel aan de slag, want de ochtend vliegt voorbij. En er ligt nog zoveel materiaal wat geordend moet worden. En dan hebben we het niet over de gemeentelijke vergaderverslagen, want daar doen we nu net niets mee. Dat kunnen ze vast op het gemeentehuis wel.

Henny, Marijke en Inge

Vorige Post

Oudedag