Nieuws

Laatste nieuws

  17 jun
  Boerenstelsel 2

  Het Boerendijkse stelsel

  Uit Reeuwijkse Reeks 12, augustus 1998 Het plan bestaat al zo’n twintig jaar. Sinds de gemeente Oudewater haar industrieterrein aan de Noordkant had gelegd, groeide de wens van die gemeente om een uitweg naar de A12 aan te leggen. Dat betekent doortrekking van de Tuurluur en dus weer een doorsnijding van het aloude: ”Boerendijkse stelsel”:

  Lees meer
  25 mei
  Flodderbeugel

  De Flodderbeugel

  Reeuwijkse Reeks nr. 11,  aug 1997 Tijdens het baggeren van het veen op grote diepte – 4 meter – kwamen ook losse brokken veen boven drijven. Die hadden ook waarde als brandstof. Met een grote baggerbeugel, voorzien van een groot diep net, werden deze drijvende brokken opgevist. Aan de onderzijde -de punt – van het

  Lees meer
  15 mei

  Wijziging openstelling Pinksteren

  Op zondag 19 mei (1e Pinksterdag) zijn we gesloten.Maandag 20 mei zijn we open van 13.00 tot 17.00 uur, je bent van harte welkom.

  Lees meer
  08 mei

  Bouwflits 24

  Geheel in het teken van de oplevering van het gebouw door Vergeer Bouw aan de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ondertekening van het Proces Verbaal van Oplevering. Lok Installaties gaat nog even door, die hebben nog wel een paar weken werk. Het buitenterrein wordt door de fa. Olieman aangepakt. Daar over later meer.    

  Lees meer
  05 mei
  Kerfstok 2

  Wat heb jij op je Kerfstok?

  Reeuwijkse Reeks nr. 11,  aug 1997 P. Blaak. In 1937 werd een benen kerfstok gevonden, gedateerd uit de vroege steentijd (25.000 jaar geleden). In deze kerfstok zaten korte kerven in groepjes van vijf. Dit wijst er op dat men lang voor het geschreven woord beschikte over een getalbegrip. Toen in de middeleeuwen de ontwikkelde kooplieden

  Lees meer
  04 mei

  Bouwflits 23

  Het schiet allemaal wel op. Vergeer is bijna klaar, ze gaan zelfs al de vooroplevering doen! Lok Installatie is nog wel even bezig, maar die maken ook goede voortgang. Maar kijk zelf maar. En natuurlijk wordt er door een aantal vrijwilligers kwistig met de verfkwast gewerkt.

  Lees meer
  26 apr

  Bouwflits 22

  De bouw schiet lekker op, het is nu vooral nog veel werk voor de installateur. Vergeer is aan het afwerken, de laatste buitenwand wordt afgetimmerd, verder binnen nog afwerkklusjes. En een aantal vrijwilligers zijn hard bezig met het schilderwerk, en het moet gezegd…. Ze doen het netjes. En ze vinden het nog gezellig ook .

  Lees meer
  23 apr
  Oswald d'Aumerie - Kwatta

  Oswald d’Aumerie

  Reeuwijkse Reeks 11, aug 1997 door A.J. Prins. Auke Jelle Prins was een van de medeoprichters van de Stichting Oudheidkamer Reeuwijk. Hij overleed op 3 januari 1996. Omstreeks 1989 stuurde hij de resultaten van een onderzoekje naar de schilder D’Aumerie aan de gemeente. Die stelde ons in 1997 Prins’ tekst ter beschikking. Wij publiceren deze

  Lees meer
  20 apr

  Bouwflits 21

  De beneden vloer is klaar, er wordt nog druk aan de wanden gewerkt, de elektricien is flink in de weer, de tegelzetter is aan het werk. Ook vrijwilligers van het museum zelf zijn aan het schilderen. Het gebouw wordt steeds mooier van binnen, de lichtinval is werkelijk uniek. Kortom er wordt hard gewerkt.

  Lees meer
  09 apr

  Bouwflits 20

  De buitenkant schiet lekker op, de rietdekker heeft de spullen ingepakt en een prachtig dak achtergelaten. Binnen in het pand is de installateur lekker bezig, er wordt geschilderd en ook de zandcement vloer op de begane grond wordt gemaakt. Van leggen kun je namelijk niet spreken. Grappig, er wordt ook een moderne versie van een

  Lees meer