NIEUWS

Actueel

Het Streekmuseum is geopend  tot en met 30 september en wel op:
Woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
**
De ontginning van de Reeuwijkse Plassen…...

Lees meer!

Determinatiedag Archeologie

Heeft u ooit een archeologische vondst gedaan? Maar wat is het? En hoe oud? Deze experts weten het! Kom langs en ontdek!

Determinatiedag Archeologie 2022

www.hortuspopulus.nl voor meer informatie

Gastvrouwen en/of gastheren gevraagd

Maakt u graag belangstellenden wegwijs door de geschiedenis van Reeuwijk?

Voor de openstelling op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag zoeken we gastvrouwen en gastheren.

We zoeken vrijwilligers met belangstelling voor Reeuwijk en omgeving, die bezoekers wil ontvangen en rondleiden door het museum.

De huidige vrijwilligers maken u wegwijs en u bent nooit alleen aanwezig.

Het is heel dankbaar werk en het enthousiasme van de bezoekers is groot bij het ontdekken van zoveel herinneringen aan het verleden.

Na de nieuwbouw is er nog meer te beleven.

Heeft u belangstelling of wit u meer weten? Neem contact op met Corrie Perdijk via corrie.perdijk@gmail.com.

Een oriënterend bezoek voor een eerste kennismaking is altijd mogelijk.

**

Streekmuseum Reeuwijk weer open!

Na twee jaar Coronastress staan onze gastvrouwen en -heren weer voor u klaar

Het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg in Reeuwijk-Brug opent graag op zaterdag 2 april om 13.00 uur weer de deuren. De opening gaat niet bepaald geruisloos gebeuren.

Er is een tijdelijke tentoonstelling met de geschiedenis van de Oud Hollandse Waterlinie in kort bestek. Banners met daarbij een interactief scherm met meer informatie. 2022 is het immers 350 jaar geleden dat de landerijen in het gebied van de Linie onder water gezet waren!

Het Streekmuseum bijt het spits af voor Bodegraven-Reeuwijk met deze tentoonstelling die tot 22 mei dit jaar te zien is in Reeuwijk. Daarna reist hij verder.

Niet geruisloos omdat de Trompetter van de Prins ook aanwezig is van 13.00 uur tot 15.00 uur. Heeft u hem gemist in één van de Huizen van Alles in onze gemeente? Dan kunt u ook bij het Streekmuseum genieten van een aangepast programma met muziek. Een interactief samenzijn voor kinderen in de basisschool leeftijd. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom!

De toegang is op deze dag gratis.

Dus … kom op 2 april aanstaande aan de Oudeweg 3 genieten van muziek en spel met een hapje en een drankje. Meer informatie vindt u op onze website www.streekmuseumreeuwijk.nl en op onze social media kanalen.

De plaatjesalbums “Historisch Reeuwijk” zijn er weer!
Het Streekmuseum Reeuwijk heeft het initiatief genomen om de inmiddels zeer bekende en gewilde albums in herdruk te bestellen. En ze zijn binnen. U betaalt nu de kostprijs van 20€, inclusief alle 256 plaatjes. Bijzonder is wel dat het museum deze plaatjes kan leveren door het feit dat zoveel mensen hun dubbele plaatjes hebben ingeleverd bij ons. Iedereen die dat wil(de) kon bij ons de ontbrekende plaatjes halen en er is dus nog genoeg over voor in de nieuwe albums.
Tijdens onze openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur op woensdag, zaterdag en zondag bent u van harte welkom voor zowel de albums, als museumbezoek.