Even naar het museum | Streekmuseum Reeuwijk

Foto van opgezette buizerd
12 mei

Winkeltje Streekmuseum ReeuwijkOp mijn fietstochtje van woensdag de 10e mei, weer even binnen gelopen bij het Streekmuseum Reeuwijk. Even snuffelen en de vrijwilligsters begroeten. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag zitten daar 2 vrijwilligers om de bezoekers te ontvangen en indien gewenst te begeleiden. Je hoort dan de mooiste verhalen over de geschiedenis van het turfsteken, je geniet van de uitstallingen in de voormalige stal. Op je gemak de buizerd bekijken, of de kerkuil, of de andere opgezette dieren die hier en daar staan.
Of bekijk de authentiek ingericht kamers en niet te vergeten de zolder, met de “winkel” en nog veel meer. Even terug naar grootmoeders tijd.

Een bezoek aan het Streekmuseum is echt een aanrader, niet alleen even terug in de tijd, maar soms ook heel ver terug in de tijd als je op zoek bent naar je Reeuwijkse voorouders! Of als je op zoek bent naar oude schoolfoto’s! Er is veel te vinden in de bibliotheek en vragen kan natuurlijk altijd.

Foto van opgezette buizerdOok al gaat binnenkort de nieuwbouw van start, naar wij hopen, dan is er in de boerderij voldoende te zien en te beleven. Dus graag tot ziens op onze openingsdagen!