Noodbrug | Streekmuseum Reeuwijk

Streekmuseum Reeuwijk - De eerste paal?
06 jan

De eerste paal?

Streekmuseum Reeuwijk - De eerste paal?Nee hoor zover is het nog niet, wel werden de palen voor de noodbrug geslagen door de Firma Olieman. 

De ijzeren binten lagen er al enige tijd. Vandaag, de 6e januari, werd er geheid zodat de noodbrug aangelegd kan gaan worden.

Best ook wel weer een operatie, want de kraan moest over de brug om van de binnenplaats de palen te kunnen slaan. Ook wel spannend natuurlijk, zou de brug het houden? Maar het vakmanschap bleek weer, het ging allemaal prima, dankzij de voorbereiding en het goede oog van de machinist, al paste het maar net aan. 

Er moest natuurlijk wel een en ander geruimd worden alvorens er aan de binnenkant palen in getrild konden worden. De heg, die zoveel jaren lang met veel zorg geknipt en verzorgt is geweest, moet het veld ruimen. De appelbomen blijven gelukkig nog staan. 

Het bekende afdakje werd uit de grond getild, wat de mannen eerder met mankracht niet lukte, ging als een speer. En dan was het rijplaten en zo leggen om stabiel te kunnen staan. 

En zo werd de 1e paal geslagen en volgden er nog 5 anderen, alvorens ook deze kant van de brug gereed werd gemaakt om de platen voor de noodbrug te kunnen leggen. 

De foto’s heb ik in een filmpje gezet, met voor de liefhebber een lawaaierig einde… U bent gewaarschuwd!

Veel kijkplezier