De bouwvergunning is binnen! | Streekmuseum Reeuwijk

Streekmuseum Reeuwijk - Bouwvergunning binnen
29 mrt

Streekmuseum Reeuwijk - Bouwvergunning binnenHet heeft lang geduurd, maar de bouwvergunning voor de nieuwbouw is verstrekt!

Goed nieuws dus. De aannemer staat te trappelen om te beginnen. Hoe eerder, hoe beter zou ik zeggen, want de bouwmaterialen worden er nog niet goedkoper op. De laatste loodjes, zoals de afwikkeling van de contracten, verlopen via de gemeente.  Dank ook aan allen die hier aan meegewerkt hebben: de lokale politiek, de ambtenaren, de aannemer, maar ook de inzet van de vrijwilligers uit het bouwteam.

Ook onze vrijwilligers zullen heel blij zijn; de langverwachte nieuwbouw is toch ook iets waar zij al lang naar uitkijken.

Streekmuseum Reeuwijk - Bouwvergunning binnenHet multifunctionele gebouw kan ook veel voor de bekendheid van onze gemeente betekenen, zeker ook gezien de ligging van het nabijgelegen Landal Park de Reeuwijkse Plassen. ‘Leven met het water’ wordt een heel belangrijk thema, zowel voor het klimaat als voor onze gemeente. Het museum neemt dit als speerpunt op. Voor het museum een grote uitdaging overigens omdat de inrichting vanuit eigen financiën moet worden gerealiseerd. Op zoek naar sponsoren in de omgeving die een bijdrage kunnen en willen doen. Dus mocht er nog een bedrijf zijn wat denkt, “ik kan wel iets bijdragen”, in welke vorm dan ook. Van harte welkom! Aanmelden kan via mail aan voorzitter@streekmuseumreeuwijk.

We gaan er wat moois van maken: een extra uithangbord voor de gemeente. Behoud van de kennis van de geschiedenis van het vervenen, het ontstaan van de Reeuwijkse plassen en de strijd om en met het water.

Overigens zijn we weer open vanaf 1 april en wel op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom !